Dakkapel

Dakkapel: informatie en mogelijkheden
Wilt u uw zolder meer leefruimte geven en er zo een volwaardige kinderkamer, kantoor of hobbyruimte van maken, dan is een dakkapel de optimale oplossing.
Dakkapellen kunnen vaak, mits dit technisch mogelijk is, worden geplaatst binnen enkele dagen. Hierbij gaat het dan meestal wel om een prefab oplossing. Als u meer maatwerk of een bijzondere dakkapel wenst, dan gelden over het algemeen langere bouwtijden.
Het opmeten, bestellen en plaatsen van een dakkapel kan door ons worden verzorgd. Wij maken elk mogelijk dakkapel op maat en indien mogelijk naar uw wensen, waarbij wij beschikken over vakbekwamen timmerlieden en bij dakafwerkingen ook de loodgieter tot uw beschikking kunnen stellen.

Dakkapel en Bouwvergunning
Voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van de woning is normaal gesproken geen bouwvergunning noodzakelijk, tenzij er sprake is van een monumentaal pand. Wordt de dakkapel aan de voorzijde geplaatst dan is er meestal wel een bouwvergunning nodig.
Wilt u zekerheid dan kun u het beste contact opnemen met uw gemeente. Hier kunt u exact te weten komen wat er mogelijk is en hoe u te werk moet gaan. Uiteraard kunnen wij u ook hierbij helpen.